Wybrany termin:
Termin:
1 paź 2024 - 27 cze 2025
Miejsce:
Warszawa
Cena:
7000,00 zł

Menedżer Jakości

Offer image
Wybrany termin:

Termin:

1 paź 2024 - 27 cze 2025

Miejsce:

Warszawa

Czas trwania:

180 godz.

Prowadzący:

Kierownik studiów: dr inż. Andrzej Pawluk

Dodatkowe informacjeStudia hybrydowe. Zajęcia odbywają się raz lub dwa razy w miesiącu, w soboty 10:00–17:00 i niedziele 9:00–16:00.
Termin niedostępny

Pozostałe terminy:

W tym momencie brak dostepnych terminów

Podyplomowe Studia Menedżer Jakości mają na celu wykształcenie kompetencji opartych na elementach wiedzy o jakości w połączeniu z procesowym i systemowym podejściem do zarządzania oraz z umiejętnościami praktycznymi.

Usługa:
Studia podyplomowe
Poziom:
Zaawansowany

Podyplomowe Studia Menedżer Jakości są adresowane do:

  • menedżerów wyższego szczebla chcących poszerzyć swoją wiedzę z zakresu zarządzania jakością, wdrażania i audytowania zintegrowanych systemów zarządzania, metodologii Lean Six Sigma,
  • pełnomocników ds. jakości i menedżerów jakości chcących doskonalić umiejętności zarządzania jakością,
  • osób chcących nabyć nowe kompetencje w zakresie metod i technik zarządzania jakością, statystycznej kontroli procesów, systemowego zarządzania jakością, zarządzania ryzykiem w organizacji,
  • osób zainteresowanych zdobyciem wiedzy w zakresie metodologii Lean Six Sigma,
  • osób zainteresowanych zdobyciem kompetencji certyfikowanego audytora zintegrowanych systemów zarządzania.

BLOK 1. JAKOŚĆ I KSZTAŁTOWANIE JAKOŚCI

  •   Jakość wyrobów i usług
  •   Konsumencka perspektywa jakości
  •   Różnicowanie wyrobów przez opakowanie

BLOK 2. KONCEPCJE I SPOSOBY PODEJŚCIA DO ZARZĄDZANIA ZWIĄZANE Z ZARZĄDZANIEM JAKOŚCIĄ

  •   Procesowe podejście do zarządzania
  •   Narzędzia KAIZEN
  •   Lean Management
  •   Zarządzanie ryzykiem w zintegrowanych systemach zarządzania

BLOK 3. METODOLOGIA SIX SIGMA

  •   Six Sigma

BLOK 4. NARZĘDZIA WYKORZYSTYWANE W ZARZĄDZANIU JAKOŚCIĄ

  •   Narzędzia i techniki w zarządzaniu jakością
  •   Podstawy statystycznej analizy jakości
  •   Badania satysfakcji klienta

BLOK 5. ANALIZA PROCESU

  •   Zmienność procesów
  •   Statystyczne sterowanie procesami
  •   Procesy systemowe i ich skuteczność
  •   Jakość systemów pomiarowych

BLOK 6. SYSTEMOWE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

  •   Zarządzanie jakością według ISO 9001
  •   Praktyczne aspekty wdrażania ISO 9001
  •   Auditowanie systemów zarządzania

BLOK 7. WIELOASPEKTOWE PODEJŚCIE W SYSTEMOWYM ZARZĄDZANIU

  •   Zarządzanie środowiskowe
  •   Systemy zarzadzania bezpieczeństwem informacji
  •   Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

BLOK 8. SYSTEMOWE ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W UJĘCIU BRANŻOWYM I PRAWNYM

  •   Dobre praktyki. Zarządzanie w sektorze żywności
  •   Systemy branżowe o wymagania prawne
  •   Aspekty prawne zarządzania środowiskowego

BLOK 9. STANDARYZACJA W ASPEKCIE ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU

  •   Odpowiedzialność społeczna i standardy zintegrowane
  •   Systemy zarządzania energią
  • Seminaria tematyczne dopasowane do indywidualnych potrzeb i oczekiwań
  • Wykłady prowadzone przez doświadczoną kadrę dydaktyczną i praktyków
  • Możliwość uzyskania dodatkowych certyfikatów (np. Green Belt Six Sigma)

Sekretarz studiów:

Marta Romanowska

tel.: +48 732 620 330

e-mail: MRUSIN@SGH.WAW.PL

Uczestnik otrzymuje:

Dyplom ukończenia studiów podyplomowych SGH

Wiedza:

  • Znajomość jakości wyrobów i usług.
  • Znajomość procesowego podejścia do zarządzania.
  • Wiedza na temat metodologii Lean Six Sigma.
  • Znajomość narzędzi i technik w zarządzaniu jakością.
  • Podstawy statystycznej analizy jakości.
  • Wiedza o zarządzaniu jakością według ISO 9001.
  • Znajomość zarządzania ryzykiem w zintegrowanych systemach zarządzania.
  • Znajomość systemów zarządzania bezpieczeństwem informacji.
  • Znajomość dobrych praktyk w zarządzaniu w sektorze żywności.
  • Wiedza o odpowiedzialności społecznej i standardach zintegrowanych.

Umiejętności:

  • Analizowanie i rozwiązywanie problemów jakościowych.
  • Organizowanie i audytowanie zintegrowanych systemów zarządzania.
  • Realizowanie projektów metodologią Lean Six Sigma.
  • Przeprowadzanie analiz jakości podporządkowanych celom biznesowym.
  • Prowadzenie statystycznego sterowania procesami.
  • Wdrażanie ISO 9001 w praktyce.
  • Auditowanie systemów zarządzania jakością.
  • Zarządzanie ryzykiem w organizacji.
  • Badania satysfakcji klienta.
  • Wykorzystywanie narzędzi i technik w zarządzaniu jakością.

Kompetencje społeczne:

  • Umiejętność pracy w zespole projektowym.
  • Zdolność do ciągłego doskonalenia procesów.
  • Umiejętność komunikowania wyników analiz jakościowych.
  • Zdolność do prowadzenia szkoleń i warsztatów.
  • Umiejętność podejmowania decyzji na podstawie analiz jakościowych.
  • Zdolność do zarządzania projektami jakościowymi.
  • Umiejętność negocjowania i rozwiązywania konfliktów.
  • Zdolność do adaptacji w dynamicznym środowisku pracy.
  • Umiejętność zarządzania czasem i priorytetami.
  • Świadomość odpowiedzialności społecznej i ekologicznej.

Inni oglądali również