7800,00 zł
1 paź 2024 - 1 sie 2025
Łódź
Termin niedostępny

Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii

Offer image
Offer image
Wybrany termin:

Termin:

1 paź 2024 - 1 sie 2025

Miejsce:

Łódź

Czas trwania:

235 godz.

Termin niedostępny

Pozostałe terminy:

W tym momencie brak dostepnych innych terminów

Studia mają na celu pogłębienie wiedzy i umiejętności związanych z nowoczesną produkcją żywności, planowaniem diet, oraz rozwijaniem kompetencji w zakresie zarządzania, marketingu i inwestycji w gastronomii i hotelarstwie. Program obejmuje nowoczesne techniki produkcji gastronomicznej, projektowanie nowych wyrobów, zasady żywienia i bezpieczeństwa żywności, oraz promocję i marketing w branży HoReCa.

Usługa:
Studia podyplomowe
Poziom:
Zaawansowany
  • Kierownicy, menedżerowie i pracownicy przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich
  • Przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej
  • Osoby zainteresowane pracą w branży gastronomicznej i hotelarskiej
  • Technologie spożywcze i gastronomiczne
  • Żywienie i dietetyka
  • Trendy żywieniowe
  • Przechowalnictwo i towaroznawstwo żywności i potraw
  • Nowe techniki kulinarne
  • Innowacje w produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich
  • Żywność prozdrowotna i funkcjonalna
  • Napoje i alkohole
  • Zarządzanie i zapewnienie jakości, bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii i cateringu
  • Przedsiębiorczość w firmie gastronomicznej
  • Savoir-vivre i sztuka negocjacji
  • Innowacje marketingowe w branży HoReCa
  • Praca końcowa
  • Zajęcia teoretyczne
  • Zajęcia praktyczne
  • Seminaria
  • Praca końcowa

Biuro Instytutu Technologii i Analizy Żywności 

tel. (42) 631-34-66

e-mail: i-54@adm.p.lodz.pl

Osoba kontaktowa: dr hab. inż. Joanna Oracz

Telefon: 42 631 34 62

E-mail: joanna.oracz@p.lodz.pl

Jednostka organizacyjna: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Uczestnik otrzymuje:

Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych

Wiedza:

  • Nowoczesne techniki stosowane w produkcji gastronomicznej
  • Projektowanie nowych wyrobów i procesów produkcji żywności
  • Najnowsze zasady żywienia i opracowywania diet
  • Organizacja i funkcjonowanie przedsiębiorstw z branży HoReCa
  • Zasady bezpieczeństwa i systemów jakości żywności
  • Nowoczesne działania promocyjne i marketingowe

Umiejętności:

  • Projektowanie nowych produktów i procesów
  • Opracowywanie planów rozwoju i inwestycji dla firm gastronomicznych
  • Wdrażanie zasad bezpieczeństwa i jakości żywności
  • Realizowanie działań promocyjnych i marketingowych

Kompetencje społeczne:

  • Kompetencje w zakresie zarządzania i marketingu w gastronomii
  • Umiejętność planowania rozwoju firmy gastronomicznej
  • Znajomość zasad efektywnej komunikacji i negocjacji w branży HoReCa

Inni oglądali również

Szkolenie/Kurs

Przywództwo w praktyce. Nowoczesne techniki zarządzania zespołem

Offer image
1943,40 zł
23 cze 2025
14 godz.
Kraków
Celem szkolenia jest praktyczne przećwiczenie aspektów związanych z efektywnym zarządzaniem zespołem. Podczas szkolenia poruszane będą zagadnienia związane z budowaniem autorytetu, zadaniami lidera, zarządzaniem ludźmi, motywowaniem pracowników. Tematyka uwzględnia nowoczesne podejście do zarządzania ludźmi, jakim jest partnerstwo i zwinne metody pracy. Szkolenia przygotowane zostało w formie warsztatów aktywizujących uczestników, dzięki czemu będą oni mieli szansę przećwiczenia teoretycznej wiedzy w praktycznych i laboratoryjnych warunkach.Korzyści dla Uczestników szkoleniaPo szkoleniu Uczestnicy będą potrafili:Zastosować zasady przewodzenia zespołami i budowania własnego wizerunku „szefa”Przedstawić teorie motywacyjne, na których opierają się praktycznie wdrażane modeleZastosować zasady motywowania pracownikówPrzedstawić podstawy psychologiczne, na których budowane są systemy motywacyjneSkutecznie komunikować się z pracownikiem i prowadzić efektywne rozmowy oceniająco-motywująceDopasować system motywacyjny do kultury organizacyjnej obowiązującej w firmieOminąć przeszkody, które pojawiają się podczas motywowaniaDopasować system oceniania pracowników do poziomu motywacyjnegoPrzeprowadzić analizę swojego zespołu pod kątem rozwoju kompetencji i motywacji poszczególnych pracowników i dostosować działania kierownicze do indywidualnych pracowników
Logo firmy
AVENHANSEN
Szkolenie/Kurs

Masaż współczesny

Offer image
1700,00 zł
21 cze 2025
30 godz.
Kraków
Masaż współczesny to nowoczesna technika masażu, która koncentruje się na poprawie ogólnego samopoczucia i relaksacji ciała. Opracowany na bazie naszego wieloletniego doświadczenia z sali zabiegowej i szkoleniowej, łączy techniki klasycznego masażu z elementami masażu głębokiego, masażu bańką chińską oraz terapii punktów spustowych. Współczesny masaż wykorzystuje różnorodne techniki manipulacji tkanek, takie jak głaskanie, ugniatanie, rozcieranie, wibracje i oklepywanie, aby łagodzić napięcie mięśniowe, zmniejszać ból i stymulować krążenie.Podczas certyfikowanego kursu masażu współczesnego, który trwa 30 godzin, nauczysz się, jak dostosować techniki masażu do różnych potrzeb, uzyskując efekty relaksacyjne, profilaktyczne lub regeneracyjne. Kurs obejmuje również elementy marketingu, co pozwoli Ci już na początku zdobyć umiejętności, które pomogą dotrzeć do klientów i zbudować różnorodną ofertę odpowiadającą ich potrzebom.Oto kilka szczegółów dotyczących kursu:Czas trwania kursu: 30 godzinMateriały szkoleniowe: Skrypt z technikami masażu oraz materiały wideoDodatkowe techniki: Masaż głęboki, masaż bańką chińską, terapia punktów spustowych, ergonomiaDokumenty: Certyfikat wewnętrznyEgzamin: PraktycznyLiczba uczestników: Maksymalnie 12 osóbMożliwość uczestnictwa z UP: TakOpieka poszkoleniowa: Tak, odpowiadamy na pytania oraz pomagamy w praktykachDostęp do grup na Facebooku: TakDzięki praktycznemu podejściu, każdy kursant nie tylko masuje, ale również jest masowany, co pozwala lepiej zrozumieć i poczuć korzyści płynące z masażu współczesnego.
Logo firmy
Akademia Masażu Manualni