Wybrany termin:
Termin:
19 pa藕 2024 - 1 sie 2025
Miejsce:
Wroc艂aw
Cena:
4900,00聽z艂

Suplementy diety i 偶ywno艣膰 wzbogacana

Offer image
Wybrany termin:

Termin:

19 pa藕 2024 - 1 sie 2025

Miejsce:

Wroc艂aw

Czas trwania:

160 godz.

Prowadz膮cy:

Kierownik studi贸w podyplomowych: dr hab. in偶. Zuzanna Goluch, prof. UEW

Cena:

4900,00聽z艂

Pozosta艂e terminy:

W tym momencie brak dostepnych termin贸w

Studia podyplomowe dotycz膮 rosn膮cego rynku suplement贸w diety i 偶ywno艣ci wzbogacanej. Oferuj膮 wiedz臋 z zakresu technologii 偶ywno艣ci i 偶ywienia, dietetyki, medycyny i prawa. Celem jest przygotowanie uczestnik贸w do pracy w obszarze tworzenia, kontrolowania i doradzania w zakresie suplement贸w diety oraz 偶ywno艣ci wzbogacanej, w tym w zak艂adach produkcyjnych, instytucjach kontrolnych, gabinetach dietetycznych i innych.

Us艂uga:
Studia podyplomowe
Poziom:
Zaawansowany
  • Osoby zatrudnione w zak艂adach produkuj膮cych suplementy diety lub 偶ywno艣膰.
  • Pracownicy instytucji kontroluj膮cych 偶ywno艣膰 i suplementy diety.
  • Osoby 艣wiadcz膮ce porady lub us艂ugi zwi膮zane z 偶ywieniem.
  • Specjali艣ci i trenerzy w si艂owniach lub klubach fitness.
  • Nauczyciele dietetyki, 偶ywienia, technologii 偶ywno艣ci.
  • Osoby pragn膮ce zdoby膰, poszerzy膰 lub zaktualizowa膰 wiedz臋 w omawianym zakresie.
  • Podstawy 偶ywienia cz艂owieka
  • Suplementy diety i 偶ywno艣膰 wzbogacana - regulacje prawne, procedury rejestracji, kontrola
  • Technologia produkcji suplement贸w diety
  • Wymagania sanitarno-higieniczne w produkcji i dystrybucji suplement贸w diety
  • Opakowanie, oznakowanie i przechowywanie suplement贸w diety
  • Suplementy diety w 偶ywieniu dzieci i m艂odzie偶y
  • Suplementy diety i 偶ywno艣膰 medyczna w 偶ywieniu klinicznym
  • Suplementy diety w 偶ywieniu os贸b doros艂ych
  • 呕ywienie w sporcie
  • Suplementy diety w 偶ywieniu os贸b aktywnych fizycznie
  • Analiza sk艂adu suplement贸w diety i 偶ywno艣ci wzbogacanej
  • Suplementy diety w 偶ywieniu os贸b starszych
  • Marketing i reklama suplement贸w diety
  • Diagnostyka laboratoryjna niedobor贸w i nadmiar贸w sk艂adnik贸w od偶ywczych w ustroju
  • 呕ywno艣膰 wzbogacana
  • Suplementacja i wzbogacanie pasz zwierz膮t gospodarskich a jako艣膰 ich produkt贸w
  • Nutrigenomika a suplementy diety
  • Bezpiecze艅stwo suplement贸w diety i 偶ywno艣ci wzbogacanej
  • Farmakologia substancji farmaceutycznych w suplementach diety
  • Interakcje lek贸w z suplementami diety
  • Planowanie i ocena jad艂ospis贸w z uwzgl臋dnieniem suplementacji i/lub 偶ywno艣ci wzbogacanej
  • Egzamin ko艅cowy
  • Blended learning (cz臋艣ciowo zdalne, cz臋艣ciowo stacjonarne zaj臋cia)
  • Platforma Teams do zaj臋膰 online
  • Zaj臋cia stacjonarne prowadzone na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wroc艂awiu
  • Indywidualne konto na platformie Microsoft 365

Koordynator CKU: Agnieszka Manowska

Telefon: 71 36 80 452

E-mail: agnieszka.manowska@ue.wroc.pl

Uczestnik otrzymuje:

艢wiadectwo uko艅czenia studi贸w podyplomowych w j臋zyku polskim i angielskim.

Wiedza:

  • Rozumienie nauk 偶ywieniowych oraz regulacji prawnych dotycz膮cych suplement贸w diety i 偶ywno艣ci wzbogacanej.
  • Wiedza na temat technologii produkcji, wymaga艅 sanitarno-higienicznych, oraz analizy sk艂adu suplement贸w.
  • Znajomo艣膰 zasad marketingu i reklamy suplement贸w diety.

Umiej臋tno艣ci:

  • Ocena i planowanie jad艂ospis贸w uwzgl臋dniaj膮cych suplementy diety i/lub 偶ywno艣膰 wzbogacan膮.
  • Umiej臋tno艣膰 diagnostyki laboratoryjnej niedobor贸w i nadmiar贸w sk艂adnik贸w od偶ywczych.
  • Rozpoznawanie interakcji lek贸w z suplementami diety.

Kompetencje spo艂eczne:

  • Zdolno艣膰 do doradzania w zakresie suplementacji w r贸偶nych grupach wiekowych i aktywno艣ci fizycznej.
  • Umiej臋tno艣膰 pracy w zespole zajmuj膮cym si臋 kontrol膮 jako艣ci 偶ywno艣ci i suplement贸w.
  • Kompetencje w zakresie komunikacji i prezentacji wynik贸w bada艅 oraz analiz.