Harmonogram zjazdów (organizowane średnio, co 2-3 tygodnie) podany jest uczestnikom na początku każdego semestru.
Celem studiów jest poznanie zasad oraz ugruntowanie i poszerzenie wiedzy dotyczącej szeroko pojętej kontroli mikrobiologicznej w przemyśle oraz zapewnienia standardów jakości w praktyce zawodowej, zgodnie z obowiązującymi normami. Program proponowanych studiów jest nowatorski, gdyż treści programowe wiążą się mocno z praktyką przemysłową i są podyktowane wymaganiami stawianymi przy wytwarzaniu produktów leczniczych, kosmetycznych oraz spożywczych. Wiedza teoretyczna uzupełniana jest zajęciami praktycznymi o charakterze ćwiczeń i warsztatów, w trakcie których student ma możliwość skonfrontowania teorii z praktycznym doświadczeniem oraz poznania nowoczesnych metod badawczych i diagnostycznych stosowanych w akredytowanych laboratoriach mikrobiologicznych działających dla przemysłu.
O przyjęcie na Studia mogą ubiegać się absolwenci studiów wyższych pierwszego lub drugiego stopnia (licencjat, inżynier i magister) o profilu biologiczno-chemicznym. Studia kierowane są do osób poszukujących pracy, a także związanych zawodowo z proponowaną tematyką, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe. Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów mikrobiologicznych przy zakładach produkcyjnych oraz osób odpowiedzialnych za zapewnienie jakości w procesie wytwarzania produktów spożywczych, leczniczych, kosmetycznych.
Zajęcia na studiach prowadzone są w formie wykładów, warsztatów lub ćwiczeń. Wykłady zaliczane są na ocenę. Ćwiczenia i warsztaty kończą się zaliczeniem, bez wystawiania oceny.
Sekretariat:
Wydział Biologii
ul. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa
tel. 22 55 41 404
e-mail: spmhs@uw.edu.pl l
Absolwent:
Absolwent:
Absolwent: