Wybrany termin:
Termin:
26 pa藕 2024 - 1 sie 2025
Miejsce:
Wroc艂aw
Cena:
4500,00聽z艂

Coaching dietetyczny

Offer image
Wybrany termin:

Termin:

26 pa藕 2024 - 1 sie 2025

Miejsce:

Wroc艂aw

Czas trwania:

160 godz.

Prowadz膮cy:

Kierownik: dr hab. in偶. Zuzanna Goluch, prof. UEW

Termin niedost臋pny

Pozosta艂e terminy:

W tym momencie brak dostepnych termin贸w

Studia podyplomowe Coaching dietetyczny maj膮 na celu przygotowanie profesjonalist贸w do pracy w obszarze zmiany zachowa艅 偶ywieniowych. Program zapewnia zar贸wno teoretyczn膮 wiedz臋 z zakresu dietetyki, jak i praktyczne umiej臋tno艣ci w coachingu dietetycznym, umo偶liwiaj膮ce skuteczne wsparcie pacjent贸w w osi膮ganiu ich cel贸w 偶ywieniowych. Studia obejmuj膮 ocen臋 stanu od偶ywienia, dietoterapi臋, psychologi臋 motywacji, oraz praktyczne zastosowanie procesu coachingu.

Us艂uga:
Studia podyplomowe
Poziom:
Zaawansowany
  • Dietetycy
  • Specjali艣ci ds. 偶ywienia cz艂owieka
  • Technolodzy 偶ywno艣ci
  • Psychologowie
  • Pedagodzy
  • Coachowie
  • Trenerzy personalni
  • Instruktorzy fitness
  • Osoby dbaj膮ce o zdrowie
  • Ocena stanu od偶ywienia
  • Podstawy fizjologii 偶ywienia
  • 呕ywienie r贸偶nych grup ludno艣ci
  • Kliniczny zarys chor贸b zwi膮zanych z nieprawid艂owym od偶ywianiem
  • Post臋powanie dietetyczne w wybranych chorobach cywilizacyjnych oraz zaburzeniach od偶ywiania
  • Psychologia motywacji
  • Psychologia zaburze艅 od偶ywiania
  • Proces coachingu
  • Podstawy diet coachingu
  • Metody pracy diet coacha
  • Narz臋dzia w pracy diet coacha
  • Prowadzenie gabinetu dietetycznego/coachingu dietetycznego
  • Suplementy diety i 偶ywno艣膰 wzbogacana w coachingu dietetycznym
  • Aktywno艣膰 fizyczna w promowaniu prozdrowotnego stylu 偶ycia
  • Diety niekonwencjonalne
  • Ocena i korekta diety w chorobach cywilizacyjnych i zaburzeniach od偶ywiania
  • Interakcje lek贸w z 偶ywno艣ci膮 i suplementami diety
  • Blended learning (20% zaj臋膰 zdalnych, 80% stacjonarnych)
  • Zaj臋cia stacjonarne na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wroc艂awiu
  • Zaj臋cia online prowadzone za pomoc膮 platformy Microsoft Teams
  • Zaj臋cia weekendowe (tryb zaoczny)

Osoba kontaktowa: Agnieszka Manowska

Telefon: 71 36 80 452

E-mail: agnieszka.manowska@ue.wroc.pl

Uczestnik otrzymuje:

艢wiadectwo uko艅czenia studi贸w podyplomowych

Wiedza:

  • Znajomo艣膰 oceny stanu od偶ywienia oraz fizjologii 偶ywienia.
  • Wiedza na temat dietoterapii chor贸b cywilizacyjnych i zaburze艅 od偶ywiania.
  • Rozumienie psychologii motywacji oraz zaburze艅 od偶ywiania.
  • Wiedza o procesie coachingu oraz podstawach diet coachingu.

Umiej臋tno艣ci:

  • Umiej臋tno艣膰 skutecznego prowadzenia procesu coachingu dietetycznego.
  • Zdolno艣膰 do oceny i korekty diety w kontek艣cie zdrowia i chor贸b.
  • Umiej臋tno艣膰 stosowania metod i narz臋dzi w pracy diet coacha.
  • Praktyczne umiej臋tno艣ci prowadzenia gabinetu dietetycznego lub coachingowego.

Kompetencje spo艂eczne:

  • Umiej臋tno艣膰 wspierania pacjent贸w w osi膮ganiu pozytywnych zmian 偶ywieniowych.
  • Kompetencje w zakresie motywowania i wspierania pacjent贸w.
  • Zdolno艣膰 do pracy z r贸偶nymi grupami ludzi, w tym pacjentami z nietypowymi potrzebami 偶ywieniowymi.